CrossFit Open på Medis

CrossFit Open är en världsomspännande tävling. Förra året var vi drygt 20 CFM-medlemmar som deltog. Några av oss har varit med i flera år men de flesta gjorde debut förra året. I år siktar vi på att ALLA medlemmar ska vara med!

Redan nu kan du tänker:

”Jag har bara hållit på med CrossFit i x månader.” Vi hade några förra året som var inne på sin andra CrossFit-månad som deltog i Open.

”Jag tycker inte om att tävla.” Det är som vilket CrossFit Medis-pass som helst.

”Jag är för gammal.” Äldst förra året var 67 år.

”Jag är inte tillräckligt bra.” Det finns självklart en skalad version av varje workout.

”Jag kommer inte vara hemma under alla fem veckor.” Eftersom Open är globalt kan du bara droppa in på en CrossFit-box där du är och delta med dem. DET ÄR SÅÅ KUL ATT FÅ TRÄNA MED HELT OKÄNDA PERSONER! (Okej, kanske lite läskigt först men alla är lika snälla som vi.)

”Jag vill inte ha roligare.” Okej, denna har vi inget bra svar på.

Vårt mål på CrossFit Medis är att utbilda och inspirera till förbättrad hälsa och livskvalitet. Vi ”tävlar” varje pass mot/med oss själva. Det är en del i vad som gör vår träningsform så framgångsrik. Vissa av oss tävlar ibland på officiella tävlingar. Då tävlar vi för att träna, men vi tränar aldrig för att enbart tävla.

CrossFit Open är en global tävling med flera hundratusen deltagare. Ett fåtal är med för att vinna titeln som världens mest vältränade. Alla vi andra gör det endast för att det är jättekul! Under de 5 veckor som Open håller på kommer med största sannolikhet bli ännu mer förälskad i denna träningsform.

CrossFit Medis Open

För att göra CrossFit Open ännu roligare i år kommer vi anordna den första CrossFit Medis Open!

Det kommer en intern lagtävling där deltagande är mycket viktigare än resultat. Det kommer vara fyra lag som har varsin lagkapten.

Lagkaptenernas primära syfte är att först muta, böna, be, hota och smickra dig för att du ska bli medlem i deras lag med start 23/1. Sen är syftet primärt att laget ska ha så kul som möjligt! Vi har valt följande muntergökar som kaptener:

Alexander Strandell, Gunilla Törnqvist, Jonas Eifrem och Michelle Lindgren.

Coacher och de medlemmar som är något mer tävlingsinriktade kommer fördelas jämnt mellan lagen. Faller du inom den kategorin – registrera dig innan 20/1 och maila info@crossfitmedis.se.

Anmälan

När du bestämt dig för vilket lag du vill vara med i anmäler du dig här. Det kostar USD 20.

Poängsystem

+1 Poäng – Deltagande: varje medlem som registrerar ett resultat för en Open-workout ger sitt lag en poäng. Det gäller oavsett om workouten görs som RX eller skalad!

+1 Poäng – Top 3: varje man OCH kvinna som kommer top 3 bland CrossFit Medis medlemmar får en poäng till sitt lag (gäller en RX).

+5 Poäng (lag) – Lagkänsla: Det lag som gör mest väsen av sig, mest attityd, mest RA-RAA, sprider mest glädje varje vecka får 5 poäng.

Workouts

Varje torsdag natt under fem veckor släpps en workout som man har på sig till måndag natt att genomföra. Vi kommer ha en tillställning varje lördag 14.00 där vi försöker få så många att köra samtidigt, men kan man inte då kan man genomföra passet vid en annan tidpunkt.

Du har med största säkerhet genomfört flera tidigare års CrossFit Open-pass utan att veta om dem. De skiljer sig inte från våra ordinarie pass.

När passet är presenterat bestämmer du dig om du vill göra passet som RX eller som skalat. Du kan således göra första veckans pass som RX, sen skala andra veckans pass för att sen göra pass 3-5 som RX.

2017 kommer antingen vara året du gör CrossFit Open-debut eller lägger till ytterligare en Open till ditt CrossFit-CV.

High five!