Ingen googlar Gymmet i Stockholm med bäst gemenskap

Vi pratar med alla som vill börja träna hos oss innan de “får” börja träna. Vi behöver ta reda på mål, bakgrund etc. för att kunna ge en så bra rekommendation som möjligt för att hjälpa personen.

Efter 1000-tals samtal har vi ganska bra koll på vad det är som de flesta vill ha hjälp med. Nästan alla som börjar träna gör det för ändra kroppssammansättningen (gå ner i vikt/ öka i muskelmassa) eller för att slippa ont i kroppen. Än så länge har ingen sagt “Jag vill träffa nya vänner.” I varje fall ingen på de “No Sweat Intros” som jag genomfört.

Alla som varit på ett stort kommersiellt gym vet att det oftast är väldigt opersonligt. Nästan alla går runt och lyssnar på musik i sina hörlurar och gör sitt yttersta för att undvika ögonkontakt. Den lilla klick som inte gör det försöker å andra sidan att göra sitt bästa för att dra uppmärksamheten till sig på olika sätt.

Oavsett är det inte en optimal miljö för att kämpa med något som är så fysiskt och psykologiskt utmanande som att “ändra” sin kropp. Utan en stöttande omgivning misslyckas de flesta att nå bättre hälsa och livskvalitet genom träning.

Något som är unikt inom CrossFit är den gemenskap som vi delar. Den är djupt rotat i en respekt för varandra. Oavsett förmåga eller bakgrund så anstränger sig CrossFittare sig mer än de flesta när de tränar. CrossFit är jobbigt, vilket också är anledningen till att resultaten vida överstiger andra fitness-metodiker.

Om personerna runt omkring dig på ett pass vet vad du heter, vad dina barn heter, vet vad du kämpar med etc. är det lättare att vara sig själv och lägga fokus på rätt saker.

En fantastisk medlem skrev i vår privata Facebook-grupp varför hon valde att avboka ett pass. Hon skrev något i stil med att “Jaha, där satte självförtroendet in och jag blev så rädd att jag avbokade dagens pass. Det var ju dumt. Nu har jag lärt mig det…”

Jag svarade med ett inlägg där jag förklarade min syn på framgång/motgång, resultat vs. prestation, mitt “varför” dvs. anledningen till att jag tränar.

Det fantastiska var att flera andra medlemmar öppenhjärtligt och utan prestige delade med sig av sina rädslor och motgångar. Så skapas en miljö där människor kan frodas.

Alla kommer för träningen men de flesta stannar för gemenskapen.

Vad är viktigast för dig?

/Oskar