En unik upplevelse

Därför väljer du oss!

Crossfit Medis finns för att hjälpa dig förbättra din hälsa och livskvalitet.

Vi strävar efter att du ska utvecklas hälsosamt, långsiktigt och skadefritt.Vi begränsar medlemsantalet så att våra coacher lär känna varje medlems styrkor och svagheter. Vi förväntar oss att våra medlemmar tränar regelbundet och sköter återhämtning.

Hos oss får du kunskap och vägledning. Du får ett träningsprogram delvis skräddarsytt för dig. Vi lär dig rörelser och övningar. Vi kan rådge dig om kost och återhämtning. Du kommer garanterat att utvecklas.

Vi är övertygade om att vi ger varje medlem valuta för pengarna och mer därtill.

 • Unik värdegrund

  Vi finns för att förbättra din hälsa & livskvalitet

 • Enorm ansvarskänsla

  Vi vill ta ansvar för din hälsa och prestationsförmåga för all framtid

 • Förstklassig service

  Vi ger dig förmodligen mest tränerledd träning i Sverige

 • Fenomenala tränare

  Vi ger dig kunskap och vägledning

Vi tror att livskvalitet är det som i grund och botten är det viktigaste och din hälsa är det som främst avgör din livskvalitet.

Vi är övertygade om att hälsa och livskvalitet är beroende av kost, återhämtning och fysisk prestationsförmåga. Vi är medvetna om att allt fler behöver hjälp på dessa områden.

Vi vägleder och utbildar våra medlemmar varje dag, vecka efter vecka, år efter år. Vi planerar och följer upp varje individs utveckling för att bästa möjliga resultat uppnås på kort och lång sikt. Vi stöttar och pushar. Vi korrigerar och berömmer.

Vi levererar en förstklassig tjänst för dig som vill utveckla hälsa och livskvalitet samt en bred och generell fysisk prestationsförmåga.

Välkommen till oss på CrossFit Medis!

Hur vi byggde ett växthus för hälsa och livskvalitet

2010

Kalle jobbade en kort period med företaget Liv och Lust som startats av Johan Holmsäter som också grundade Friskis & Svettis. En vision om hur friskvård och träning ska bedrivas ur ett företagsperspektiv börjar växa fram.

2012

Kalle startade enskild firma och började jobba med hälsotester och personlig träning.

2013

Kalle hyrde in sig på ett gym och jobbade intensivt med hälsotester på ett par stora svenska företag. Han fortsatte att jobba med personlig träning och gruppträning samt att skapa struktur för att starta ett nytt företag som bättre skulle kunna iscensätta hans idéer om träning och friskvård.
När de gamla barndomsvännerna Kalle och Oskar träffades för första gången på 15 år tog det fart. Kalle och Oskar delade samma tankar och idéer om allt från fysträning till företagshälsovård. De intensiva diskussionerna om handlade i huvudsak om hur man bäst hjälper någon med hälsa och livskvalitet. Det kom att bli ledorden som formade den verksamhet som växte fram. CrossFit tillhandahöll den bästa metoden för att uppnå syftet.

2014

I februari grundades företaget Funktionella Rörelser i Stockholm AB. Kalle, Oskar, Jarl och Thomas är delägare i bolaget. En styrelse bildades av ägarna samt ett riktigt styrelseproffs, Margareta anlitades som som ordförande.
I maj öppnade CrossFit Medis dörrarna på Medborgarplatsen 25 för första gången. 200 m2 med 2,7 m i tak skulle bli ett växthus för hälsa och livskvalitet. Den första tiden var det framför allt personlig träning som betalade hyran men ganska snart började gruppträningarna få fler deltagare. Budskapet om hälsa och livskvalitet samt nedtonat fokus på tävling lockade medlemmar som tidigare varit en smula skeptiska till CrossFit.

2015

Fantastiskt engagerade och kompetenta coacher hjälpte till att utveckla verksamheten. Vi satsade på att vidareutbilda oss. Under året gick flera personer “CrossFit Level 1”. Våra medlemmar utvecklades på ett enastående sätt och då var coacherna tvungna att ligga steget före.

2016

Det var dags att sluta uppfinna hjulet. Hittills hade vi utvecklat alla delar av vår verksamhet efter våra egna idéer om hur saker och ting ska fungera. Vi svalde vår stolthet och började se oss om i branschen för att ta reda på hur de mest framgångsrika gjorde.
Vi reste till “CrossFit Games” i Carson i Kalifornien. Innan vi reste dit mailade vi ett flertal personer som ansågs vara experter på olika områden som intresserade oss. Det var otroligt vad generösa de var med sin tid och sina kunskaper. Det nätverk som byggdes under resan har varit ovärderligt för oss.
Vi fortsatte att utbilda oss på alla plan. Flera coacher gick “CrossFit Level 2”.

2017

Expansion! I januari öppnades officiellt två nya träningsytor samt nya omklädningsrum med bastu på Medborgarplatsen 25. “Gymnastiksalen” försågs med ringar, räck och rep samt ett golv väl anpassat för funktionell träning. “Gymmet” fick utrustning anpassad för rehab samt styrke- och konditionsträning.
Utbildningsinsatserna fortlöper. “CrossFit Level 2” och “CrossFit Level 3” har uppnåtts av fler tränare. På företagssidan uppgraderade vi oss genom ett mentorskapsprogram från företaget Two Brain Business.
Vi fortsätter att fokusera på våra medlemmars hälsa och livskvalitet. Genom att hjälpa dem förbättra sin prestationsförmåga samt sina kost- och återhämtningsvanor når de sina mål.
Framtiden är ljus för alla våra fantastiska medlemmar med förbättrad hälsa, livskvalitet och prestationsförmåga. Vi tackar er för att ni tror på vår verksamhet och låter oss vägleda er.