Varför vi firar ”Bright Spots”

Motivation betyder önskan.

Vetenskapen om motivation är vetenskapen om framgång. Det är därför jag lägger mer tid på att lära mig om motivation än om träningslära. Efter att ha tränat tusentals människor vet jag att valet av övningar är sekundärt till din önskan att utföra dem.

Det här vet vi om motivation:

  1. Framgång måste ske före du blir motiverad.
  2. Framgång MÅSTE fortsätta att ske.
  3. Vi uppmärksammar sällan alla framgångar när de sker. Vi är ganska hårda mot oss själva.

Bra gym tillhandahåller utrustning och bra öppettider. Fantastiska gym tillhandahåller framgång.

Därför prioriterar vi personliga rekord över topplistan i gymmet och vi uppmuntrar kraftigt våra medlemmar att 5 minuter i veckan reflektera över vad som är BRA i deras liv.

Att utöva tacksamhet är för de flesta inte en naturlig övning. Det är där vi kallar det en ”övning”: det är svårt, vi vill helst inte – och när vi gjort det känns det bättre.

”High Five Friday” är vårt sätt att utöva tacksamhet. Varje fredag i vår privata Facebook-grupp postar vi våra ”Bright Spots”: saker som gått bra i veckan, saker som vi är stolta över och de små vinster vi ”vunnit” i veckan. Förra veckan var det närmare 150 kommentarer i tråden! Bright Spots behöver inte vara kopplade till träningen (”Jag har prioriterat min sömn i veckan.”, ”Jag har haft matlåda med mig till jobbet tre gånger denna vecka.” ”Jag har tränat mindre denna vecka för att spendera mer tid med min familj.”).

Första gången kanske det känns konstigt att skriva sin Bright Spot. ”Jag känner ju inte alla andra medlemmar TILLRÄCKLIGT bra…de vill nog inte höra om mitt liv.” Fast du behöver bli påmind av hur grym du är. Du kommer bli mer motiverad för att du uppmärksammat din framgång. Du kommer inspirera andra med din framgång. Andra kommer att uppmärksamma din framgång.

Därför är vi på CrossFit Medis barnsligt förtjusta i att fira framgångar. Fokus på vad som är fel, motgångar och tillkortakommanden ”sköter” samhället alldeles utmärkt alla andra dagar i veckan…

Framgång ger motivation.