Månadens atlet januari 2017: Christer Karlsson

CrossFit Medis: Sedan Chrille dök upp på baskursen en blåsig novemberkväll för drygt ett år sedan har vi coacher varit mäkta imponerade av honom. Med sin glädje, öppenhet och självdistans sätter han färg på varje klass han deltar och hans ödmjukhet gör honom väldigt lättcoachad. Hans framsteg har varit smått otroliga och mycket av det tillskriver vi hans kontinuitet och vilja att ta till sig instruktioner. Chrille tränar primärt 06.00 och då han varken bor eller jobbar nära Södermalm är det ytterligare ett tecken på hans hängivenhet. Dock har vi hört honom säga att “…som norrortskille har det alltid varit otänkbart att flytta söder om stan, men nu skulle jag kunna tänka mig det för att komma närmare till boxen”.

Trots den relativt korta period som han varit medlem var vi coacher överens om att Chrille förkroppsligar det som CrossFit Medis står för och det är med stor glädje som vi presenterar honom som vår första Månadens atlet – grattis Chrille!

Christer: Jag har tränat länge på SATS och tränat periodvis ganska hårt för att sedan vara helt less på allt och latmasken har tagit över. Har senaste åren känt mig väldigt omotiverad för att gå till gymmet och köra samma rutin vecka ut och vecka in. Det enda roliga var om jag hittat en ny bra låt som man kunde köra på repeat under träningen.

Min kompis Patrik Brolin hade kollat upp CrossFit och försökte övertyga mig om att detta är nog bra träning för våra trötta gamla kroppar. Jag var väldigt skeptiskt till att jag skulle passa in på en CrossFit-box. Min föreställning var muskulösa tatuerade killar i bar överkropp som var fysiska praktexemplar där testosteronet rann ur öronen.

Bokade baskursen efter en hel del tjat från Patrik, tänkte att jag går väl 8 gånger så blir det kanske tyst på honom och jag kan gå tillbaka till SATS och säga att det där var inget för mig. 24 november var det dags och jag hade varit nervös hela dagen på jobbet, hur ska det gå?
Jag som var van med SATS stora lokaler med all möjlig utrustning i gymmet och fina omklädningsrum med bastu fick en chock när jag kom till lokalen. Fick tankar tillbaka till min ungdom när jag fick hänga med Patrik till Järfälla atletklubb i Jakobsberg. Där var svettlukten markant och plasthinkar stod utplacerade i lokalen eftersom taket läckte när det regnade. Möjligtvis användes den till spyhink också när någon maxade lite väl hårt i ett marklyft.

I efterhand känns det som att jag hade satt en orange vägkon framför huvudet och tittade ut genom det lilla hålet. Jag kunde inte se några möjligheter alls så jag ville bara tillbaka till SATS med 1200 kvm att träna på, bastu, ångbastu, omklädningsskåp och flera toaletter.

Men det var bara att gå ut och ta tag i det. Vad kan hända – gör jag bort mig så är det väl ingen som kommer att känna igen mig på stan ändå. Stockholm är ju trots allt ganska stort.
Jag tog mig igenom första passet på baskursen och var helt omvänd! Jag längtade redan till nästa pass när jag gick till tåget på stappliga ben.

Dagen efter baskursen fixade jag ett medlemskap. Det fanns inget att tveka på eftersom detta är träningen som är optimal för mig! Helt underbart med all denna variation av träningsmoment, än har jag inte tröttnat, tvärtom! Träningen som erbjuds på CrossFit Medis är fantastisk, duktiga och härliga instruktörer som verkligen sporrar mig att bli bättre. Jag tycker att det är så kul att få komma och träna. Även när det står löpning eller burpees på programmet så ser jag fram emot att genomföra träningen även om jag kommer vara efter alla andra.

Varför CrossFit Medis?

Jag tycker att ni har lyckats skapat en underbar box med en härlig stämning och en skön blandning av människor som hejar fram varandra under en WOD. Det känns som att man är ett lag fast man tränar för sig själv. Jag lämnar alltid boxen med en skön känsla som räcker hela dagen. Bara en sån sak som att ni kan våra namn på en gång tycker jag är en bra detalj som gör att man känns viktig som individ.

Oskar ringde t.ex. i våras och frågade hur jag tyckte allt funkade på CrossFit Medis, om jag hade några synpunkter. Jättetrevligt att ni hör av er och lyssnar på våra åsikter! Jag har varit medlem på SATS sedan 1994 och de har inte ringt för att höra mina åsikter ännu…Jag önskade bastu och det finns det nu!

Vissa tycker att CrossFit är dyrt. Det är det inte. Vad som däremot är dyrt är att köpa en helt ny garderob i en storlek mindre men det är ett angenämt problem.

High five till alla coacher och medlemmar och stort tack för det ni gör på boxen.

Mål

I gymmet

När jag gjorde lumpen klarade jag 15 pull ups. Idag gör jag tre, men jag har inte släppt tanken på att spräcka det målsnöret. I övrigt behöver jag framför allt förbättra bålstyrkan och flåset, känner att jag tappar en hel del tid på metcon.

Personliga

Ser stora förändringar på min kropp, som jag verkligen börjar tycka om mer och mer.
Jag gick under 95kg i somras och det var evigheter sedan jag vägde det. Jag har haft det som ett första mål sedan länge men inte lyckats, men nu är det verklighet. Egentligen så är kanske den största utmaningen för mig att fortsätta träna och äta bra mat som jag gör idag, men jag är inte orolig för att latmasken ska komma krypande så länge CrossFit Medis finns kvar.